16 de novembre del 2015

Els regants de l’Esquerra diuen prou a la regressió del Delta


TORTOSA (Baix Ebre).- La Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre ha anunciat que es mobilitzarà per aconseguir que les administracions actuïn contra la regressió del Delta. Després de les últimes llevantades que s’emporten el territori de forma irreversible, la darrera assemblea general de l’entitat va decidir per unanimitat lluitar contra la regressió del Delta amb tots els mitjans legals i socials que estiguen a l’abast dels comuners. La comunitat de Regants de l’Esquerra té un extensió total de 12.691 hectàrees, sis termes municipals i 4.500 comuners, que es veuen amb l’obligació de defensar el Delta després d’esperar durant dècades que l’administració actuï contra la regressió.

La comunitat reclama “actuacions immediates, efectives i contundents”, amb la finalitat d’evitar els efectes de la regressió i el canvi climàtic, que amenacen greument la zona del Delta. De fet, els regants es van mostrar disposats a actuar pel seu compte, i deixar d’esperar unes solucions que mai no arriben. Segons la comunitat, es faran reclamacions a tots els nivells polítics, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol i a les instàncies europees. Si aquestes reclamacions i les mobilitzacions no tenen efecte, la previsió dels regants és acudir als mecanismes legals per defensar el Delta. Així, han assegurat que comença una nova etapa en què la comunitat de regants “plantarà cara” a la passivitat de les administracions.

En la mateixa assemblea, la junta general va obtenir el suport dels regants perquè l’eina proposada per la comunitat en la lluita contra el caragol maçana siga el pla de sectorització de la xarxa de desguàs, que han elaborat els serveis tècnics de l’entitat. Els regants de l’Esquerra afirmen que cal aïllar les zones tractades, per tal d’evitar reinfeccions. El pla estableix 28 sectors per planificar actuacions de forma acurada i delimitada, que permetin un millor aprofitament dels recursos contra la plaga i que, sobretot, evitin reinfeccions. Segons la comunitat, el pla ha tingut ja el vistiplau del Departament d’Agricultura, del Parc Natural del Delta, de Costes, dels sindicats agraris i de les entitats ambientalistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta