20 de setembre del 2015

El Delta Birding Festival duplica l'assistència de públic de la primera edició


AMPOSTA (Montsià).- El públic ha tornat a respondre i la segona edició del Delta Birding Festival, l'únic festival internacional d'ornitologia que se celebra a l'estat espanyol, ha tancat després de tres dies amb un balanç de prop de 2.000 persones, el doble que en la primera edició. El bon temps ha acompanyat i s'han omplert les prop d'un centenar d'activitats que s'havien organitzat aquest cap de setmana, entre tallers, cursos, conferències o també sortides en vaixell per dur a terme albiraments d'ocells. En el festival s'han pogut conèixer les darreres novetats en el sector, tant les tecnològiques, com les editorials. El benefici de les entrades de la fira es destinarà al nou Atles d'Ocells Nidificants de Catalunya.

A més d'amants i experts del món de l'ornitologia que no s'han volgut perdre el segon Delta Birding Festival, també han estat moltes les famílies que aquest cap de setmana s'han donat cita a MónNatura Delta, a Amposta, per conèixer una mica més la fauna del Delta i participar dels molts tallers i activitats que estaven obertes al públic. En total, s'han dut a terme més de quaranta activitats pensades per a totes les edats, prop d'una vintena de conferències i una vintena més de presentacions de publicacions i documentals relacionats amb aquesta temàtica. Hi ha hagut també tallers i una fira de productes relacionats amb l'ornitologia i sortides amb vaixell a mar obert o al riu per fer albiraments d'ocells.

Els organitzadors de la mostra han estat la Fundació Catalunya-La Pedrera, propietària del centre MónNatura Delta, conjuntament amb Oryx i l'Institut Català d'Ornitologia(ICO). Entre els convidats al festival ha destacat l'assistència de Dick Forsman, finlandès especialista mundial en rapinyaires, Markus Varesvuo, fotògraf finlandès, i Hadoram Shirihai, reconegut ornitòleg israelià. També ha visitat Amposta l'editor de la revista anglesa Birdwatching, Dominic Mitchell.

Els beneficis, a l'Atlas

Com ja es va fer l'any passat, el benefici de la fira es destinarà a un projecte relacionat amb l'avifauna. La recaptació del Delta Birding Festival de 2014 va servir per impulsar un projecte de seguiment orientat a la conservació de les poblacions d'ocells de la reserva de l'Alfacada i pre la futura naturalització dels arrossars continguts del Violí. D'aquesta manera s'aprofitava l'impacte econòmic de l'esdeveniment en la protecció dels hàbitats naturals del Delta. Aquest any, l'objectiu dels organitzadors és destinar el benefici al nou Atles d'Ocells Nidificants de Catalunya. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta