26 de maig del 2014

La PAH de les Terres de l'Ebre rep un dels premis Federico Mayor Zaragoza



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Associació d'Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa va celebrar dissabte l'entrega dels Premis Federico Mayor Zaragoza, que enguany van arribar a la seua setena edició. A l'acte hi va assistir el mateix exdirector general de la UNESCO i actual president de la Fundació Cultura de Pau, que va impartir la conferència "Ciutadans i ciutadanes lliures i responsables". En total, enguany es van presentar un total de 41 projectes, 24 d'entitats i 17 de centres escolars. D'aquestes propostes, 16 eren de les Terres de l'Ebre. El premi vol guardonar projectes sobre diversitat cultural i les entitats sense afany de lucre que treballen per formar ciutadans compromesos. De fet, un dels premiats en aquesta setena edició ha estat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de les Terres de l'Ebre. La PAH va guanyar el primer premi dins la categoria Especial Terres de l'Ebre.

En la categoria de Centres el premi va ser per l'escola La Chanca, situada en un barri desafavorit d'Almeria, que va guanyar el premi per un projecte que té per objectiu de reduir l'absentisme escolar per mitjà de la cooperació infantil. L'entrega d'aquest premi va ser un dels més emotius de l'acte, ja que quatre alumnes de l'escola es van desplaçar expressament per explicar de primera mà als assistents en què consisteix el projecte. Pel que fa a la categoria Entitats, el primer premi va ser per la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat i el projecte ESFERA Jove per a la formació de joves del barri per tal que participen i transformen el seu entorn. L'acte també va comptar amb l'actuació de Sílvia Ampolla, Vicent Carrasco i la xaranga Xino Xano.

Via Canal 21 Ebre

1 comentari:

  1. Si li haguessin fet un escrache a casa de Mayor Zaragoza també els hi hagués donat el premi?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta