13 de juny del 2013

ERC reclama al govern de CiU la creació urgent d'una oficina de l'Agència Tributària de Catalunya a les Terres de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- Els alcaldes republicans de Benifallet, Jordi Monclús; de l’Aldea, Dani Andreu; de Roquetes; Francesc Gas i de Deltebre, Gervasi Aspa, a més del regidor tortosí Josep Felip Monclús, han reivindicat aquest dijous la sobirania fiscal de Catalunya davant de la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat de les Terres de l’Ebre. Sobre aquesta qüestió, Aspa, que també és president de la Federació de l’Ebre d’ERC, ha explicat que han presentat una moció a tots els municipis, el contingut de la qual es va aprovar a l’Assemblea General de l’Associació de Municpis per la Independència (AMI).

En concret, la moció denuncia "l’asfíxia financera" que, segons ERC, aplica el govern d'Espanya, "tant pel que fa a les inversions com pel que fa a la gestió ordinària de cada dia; les limitacions que s’imposen per Llei i que suposen un greu obstacle per al desenvolupament de l’autonomia dels ajuntaments i dels serveis que hem de donar als nostres ciutadans, i també el greu espoli que patim i que ens priva d'aixecar el cap en aquesta greu crisi econòmica global’.

La moció també demana "poder exercir la sobirania fiscal des dels municipis i, per tant, iniciar els mecanismes per procedir al pagament de l’Impost sobre la Renda a les Persones Físiques (IRPF) i I'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) de l’ajuntament a I'Agència Tributària de Catalunya, en els propers mesos". Així, Aspa ha fet una crida a tots els ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre perquè aprovin aquesta moció, i perquè "no es deixen influenciar per les suposades amenaces que hi haurà de la subdelegació del Govern espanyol’.

De la mateixa manera, el dirigent republicà ha demanat a la Delegació del Govern de la Generalitat de les Terres de l’Ebre que, al més aviat possible, habiliti un lloc o una oficina de l’Agència Tributària de Catalunya a les Terres de l’Ebre, "perquè tant les institucions com les empreses i persones físiques puguem pagar al territori aquests impostos i no a la capital de província".

De fet, l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, ha explicat els problemes que han tingut un cop aprovada la moció per portar-la a terme. Segons Gas, a la web de l’Agència Tributària Catalana apareixen tres oficines liquidadores amb seu a Amposta, Tortosa i Gandesa, que coincideixen amb les dels Registradors de la Propietat, però en demanar informació sobre com fer el pagament van contestar que, "malgrat que han rebut diverses demandes per fer-ho, ningú no els ha assessorat ni explicat com poder rebre aquests ingressos". Així, Gas ha demanat voluntat política al govern de Catalunya i que, d’acord amb els compromisos adquirits amb l’AMI, "faciliti o habiliti una oficina a les Terres de l’Ebre perquè el proper mes puguem fer els ingressos de l’IVA i l’IRPF aquí mateix". Gas també ha denunciat l’espoli que pateix Catalunya cada any i la "burla" que representen les diferents decisions econòmiques del president d’Extremadura.

Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta