7 de maig del 2012

'30 minuts' justifica els subtítolts del reportatge 'Entrampats a l'Aldea' per 'deficiències d'àudio'




Tant el programa '30 minuts' com el seu director, Eduard Sanjuán, han utilitzat aquest dilluns els seus comptes a la xarxa social de Twitter per justificar l'ús de subtítols per retolar les declaracions d'alguns dels testimonis que van aparèixer en el reportatge 'Entrampats a l'Aldea', emès diumenge a la nit. De fet, és a Twitter que s'ha desfermat una forta polèmica per la utilització dels subtítols en el reportatge, una quüestió que ja ha arribat al Parlament de Catalunya de la mà de Solidaritat. D'una banda, el '30 minuts' ha afirmat que en el reportatge dirigit per l'ebrenca Joanna Pardos parlaven 29 persones de les Terres de l'Ebre, però que només es van subtitular dos dels testimonis "per deficiències d'àudio, com es fa habitualment". Per la seua part, Sanjuán assenyala en una piulada a Twitter que van optar per subtitular l'ebrenc de 2 dels 29 testimonis que apareixen en el reportatge, per "reforçar el seu discurs per àudio no nítid". En aquest sentit, alguns mitjans de comunicació com El Singular Digital ja han posat en dubte aquestes justificacions, tot assenyalant que "les intervencions es comprenen i se senten perfectament". En qualsevol cas, tothom ho pot comprovar gràcies al fet que 'Entrampats a l'Aldea' ja està disponible al servei de vídeo 3alacarta. D'altra banda, aquest dilluns a la nit la polèmica continua activa a Twitter, i molts usuaris d'aquesta xarxa social relacionen l'incident dels subtítols amb la nova sèrie de TV3, Gran Nord, en què els actors i actrius de la sèrie intenten imitar l'accent pallarès, amb més o menys encert. 


D'altra banda, la polèmica també ha provocat la intervenció de la junta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre, que ha contactat amb la directora del reportatge. Joanna Pardos els ha explicat que van optar per subtitular les dues persones seguint un criteri periodístic, ja que per dificultats tècniques no s'entenia bé el que parlaven. Segons l'autora del reportatge, el més important és que es comprengui bé el contingut, i haurien fet el mateix amb persones d'altres llocs de Catalunya o de l'Estat. El treball 'Entrempats a l'Aldea' va ser el segon programa més vist diumenge a TV3, després del 'Telenotícies'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta